facebook

Стало відомо, коли Зеленський може зустрітися з Путіним

У Росії вважають, що якщо у вересні Росії та Україні вдасться узгодити терміни розведення військ, а також затвердити і підписати єдину редакцію “плану Штайнмайера” щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, то в жовтні дуже ймовірна зустріч президента України Володимира Зеленського та Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

За інформацією джерел, на засіданні контактної групи із врегулювання ситуації на сході України 18 вересня в Мінську мають узгодити терміни розведення сил конфліктуючих сторін, а також затвердити і підписати єдину редакцію “формули Штайнмаєра”.

Видання повідомляє, що якщо це буде зроблено, ймовірність того, що перша зустріч президентів РФ і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського відбудеться в жовтні – на саміті в “нормандському форматі”, наблизиться до 100%”.

Кремль очікує розведення сил і засобів сторін у Петровському і Золотому, в Мінську повинні визначити і назвати точні дати початку розведення.

Також у Москві хочуть затвердження загальної редакції “формули Штайнмаєра”, що передбачає науття чинності законом про особливий статус Донбасу після проведення там виборів, які мають бути визнані ОБСЄ чесними і вільними.

Водночас зазначається, що “формули Штайнмаєра” не існує в єдиному для всіх, документальному, скріпленому підписами варіанті, що не раз призводило до різних трактувань.

Джерело.

Close