facebook

“Вражаючий перерахунок розміру пенсій розпочнеться у березні”: Українським пенсіонерам точно сказали, як зміниться пенсія

Індексація пенсій в Україні цьогоріч буде. І вона відбудеться в березні, як і передбачено законом. При розрахунку індексації буде взято до уваги рівень інфляції ідинаміку зростання середнього рівня зарплат.

Як інформує “biz.today.ua”, про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінсоцполітики.

Якщо дотепер у пенсіонерів залишалися сумніви щодо того, чи будуть цьогоріч індексувати пенсію, і коли проведуть індексацію, то тепер Мінсоцполітики їх остаточно розвіяло. Індексація, таки, буде. І вона буде в березні, як і передбачає закон.

Таким чином прес-служба Мінсоцполітики уточнила інформацію, раніше оприлюднену очільницею міністерства Оксаною Жолнович. Чиновниця також пообіцяла, що індексація пенсій буде, але назвала замість березня квітень.

“Думаю, що така індексація відбудеться в квітні. Зараз здійснюємо розрахунки”, – сказала Жолнович.

Однак тепер у Мінсоці уточнили цю інформацію, назвавши таки березень.

Відповідно до Закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, індексація пенсій має проводитись щороку з 1 березня з урахуванням рівня інфляції та динаміки середнього рівня заробітної плати у попередні три роки. Уряд, як це було раніше обіцяно Прем’єр-міністром та Президентом, здійснюватиме індексацію вчасно”, – наголошують у повідомленні прес-служби.

Що стосується відсотку, на який будуть проіндексовані пенсії, то наразі остаточної цифри не оприлюднюють. Та якщо виходити з повідомлення прес-служби, то індексацію має бути проведено “з урахуванням рівня інфляції та динаміки середнього рівня заробітної плати”. Тобто пенсії мають індексувати щонайменше на 22%.

При цьому варто пам’ятати, що індексують лише розрахункову пенсію, без врахування надбавок і доплат.

У повідомленні також йдеться, що Мінсоцполітики готує відповідний проект урядового рішення, який уже найближчим часом розглянуть на засіданні Кабміну.

Джерело.

Close