facebook

Унаслідок землетрусу у Туреччині загuнули українка та двоє її синів

6 лютого, Туреччину сколихнув потужний землетрус, внаслідок якого загинули 46-річна українка разом зі своїми двома синами.

Про це повідомляє Суспільне.

Про загибель жительки Запоріжжя Юлії Петрової повідомив її батько – Сергій Петров.
За його словами, під завалами у Туреччині загинули також двоє синів Юлії – 10-річний Захар та 5-річний Матвій.

“З 6 лютого, коли стався землетрус, вони перестали виходити на зв’язок. Але вчора ввечері нам підтвердили, що їхні тіла знайшли під завалами”, – розповів батько українки.

Він зазначив, що Юлія разом з синами декілька місяців тому переїхали до Туреччини. Тут вони жили у родичів, у місті Антак’я (провінція Хатай).

Сергій Петров також зазначив, що чоловік його доньки – військовослужбовець. На фронті він отримав поранення та лікувався у Запоріжжі. Після лікування він хотів поїхати до Туреччини, аби шукати дружину та дітей.

Нагадаємо, 6 лютого 2023 року низку країн світу сколихнули землетруси.

Найпотужніший стався у Туреччині та сусідній Сирії. За даними Геологічної служби США (USGS), землетрус магнітудою 7,8 стався за 23 кілометри на схід від Нурдагі, в провінції Газіантеп, на глибині 24,1 кілометра. Нурдагі розташований уздовж турецько-сирійського кордону, і землетрус відчувався в кількох країнах регіону, зокрема в Сирії та Лівані. Після основного землетрусу сталося декілька афтершоків.

Це був найбільш смертоносний землетрус у Туреччині після землетрусу подібної сили в 1999 році, коли загинули понад 17 000 осіб.

Джерело.

Close