facebook

Жінка після видалення зубів впала у кому та пoмeрлa: Стосовно лікарів порушено кримінальне провадження

На Хмельниччині 29-річна Оксана Гладій померла після візиту до стоматолога. Жінці ввели анестезію для видалення зубів мудрості. Після цього вона впала в кому. Про це повідомляє 24 канал з посиланням на місці ЗМІ.

Оксана Гладій впала в кому після анестезії її чоловік Михайло Гладій розповів, що дружині мали встановити брекет-систему, однак, для цього необхідно було видалити три “вісімки”. Зробити це вирішили у клініці, в якій сім’я Гладій не один рік лікувалися.

Все запланували на 27 грудня. Було вирішено здійснювати видалення під загальним наркозом. Чоловік залишив Оксану в закладі та мав приїхати туди вже через півтори години. У клініці обіцяли передзвонили, однак, чомусь не зробили цього.

Михайло зазначив, коли він повернувся туди, дружина була без свідомості та не дихала. За його словами, жінку не під’єднали до апарату штучної вентиляції і не викликали швидку.

“У діях медиків була чітко виражена ятрогенія. Це означає, що лікар не допоміг, а нашкодив. Це їхній непрофесіоналізм і неправильно надана медична допомога”,– упевнений Гладій, який і сам є лікарем.

У Хмельницькому обласному серцево-судинному центрі в Оксани діагностували кому III ступеня – найглибшу з усіх, що усіх, що існують. У такому стані жінка була понад місяць. На жаль, 2 лютого Оксана померла. Її чоловік звинувачує у смерті дружини лікарів стоматологічної клініки.

Як повідомила інспектор з комунікації Хмельницького районного управління поліції Віра Мазур, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 140 “Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником”. Тривають слідчі дії.

Джерело.

Close