facebook

На це чекали десятки років: Пенсіонерам дозволять не платити за комуналку

Стало відомо, хто з українців може взагалі не платити за комунальні послуги.

Пенсіонери в Україні можуть претендувати не лише на отримання субсидії, а й на пільги на оплату комунальних послуг. Щобільше, знижка може становити цілих 100%, тобто платити за рахунками взагалі не доведеться.

До таких пільг належать:

житло (квартирна плата, плата за послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком;
комунальні послуги (централізовані постачання холодної та гарячої води, водовідведення, тепло- та електропостачання, природний газ, централізоване опалення, вивезення побутових відходів);
паливо та скраплений газ.
Знижка надається, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика у розрахунку на одну особу за шість місяців, що передують місяцю звернення, не перевищує 3760 грн.

Варто зазначити, що пільга призначається на 12 місяців із місяця, коли таке право виникає.

Пільга на оплату комуналки, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу у грошовій формі надається пенсіонерам, які раніше працювали педагогічними, медичними та фармацевтичними працівниками, фахівцями із захисту рослин, працівниками бібліотек у сільській місцевості та селищах міського типу.

Джерело.

Close