facebook

З 1 березня військовим ЗМЕНШИЛИ виплати: Скільки отримуватимуть тепер

Дехто взагалі залишиться без грошей.

В Україні з 1 березня 2023 року змінився механізм виплат грошової винагороди військовим.

Про це йдеться в постанові №168.

Що зміниться
Відповідні зміни щодо грошової винагороди військовим були запроваджені ще на початку лютого, однак повної чинності вони набудуть саме з 1 березня 2023 року.

Грошову винагороду у розмірі 100 000 гривень отримуватимуть військові на лінії зіткнення, а виплату нараховуватимуть пропорційно часу виконання завдань.

Також таку суму виплат нараховуватимуть за конкретний період виконання бойових завдань:

військовослужбовцям ракетних військ і артилерії;
льотчикам;
морякам;
військовим медикам;
зенітно-ракетним військам і протиповітряним військам на завданнях в районі бойових дій.
Бійці, які виконують бойові завдання у складі військового органу управління, отримуватимуть грошову винагороду у розмірі 50 000 гривень. А виплати у розмірі 30 000 гривень нараховуватимуть військовим, які виконують бойові завдання в районах бойових дій, але не на лінії зіткнення.

При цьому винагорода у розмірі 30 000 гривень буде скасована для військових, які служать у військових частинах і підрозділах за межами фронту, а також строковикам, курсантам, офіцерам управлінь і штабів.

При цьому багатьом підняли місячні оклади. Мінімальний рівень для Національної гвардії, військових ЗСУ, Держприкордонслужби наразі становить не менше 20,1 тисячі гривень. Як відомо, у 2022 році ця сума дорівнювала 13 тисячам гривень.

Таким чином, військовий, який не перебуває на фронті, отримуватиме 20,1 тисячі гривень, а не 43 тисячі, як це було після початку повномасштабної війни.

Джерело.

Close