facebook

Електронний рецепт для українців: у МОЗ розповіли, як отримати – детальна інструкція

Як отримати електронний рецепт докладна інструкція від МОЗ.

 

У Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що з 1 квітня рецептурні лікарські засоби можна придбати в аптеках за електронним рецептом, а також за паперовим рецептом, які продовжать діяти щонайменше до закінчення воєнного стану. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Отримати електронний рецепт на ліки, необхідно дотриматись певної процедури. У відомстві зазначили, що українці самостійно можуть обрати, за яким рецептом хочуть придбати ліки – за електронним чи паперовим.

Виписати рецепт можуть лікарі всіх спеціальностей державних, комунальних або приватних клінік, або лікар-ФОП. Електронний рецепт на потрібні ліки можна буде отримати дистанційно, звернувшись до свого сімейного лікаря доступним засобом зв’язку.

Як отримати електронний рецепт
Спочатку слід звернутися до лікаря. На прийомі ви можете вибрати, за яким рецептом хочете придбати ліки в аптеці — за електронним або паперовим.

Якщо ви обрали електронний рецепт, при огляді лікар за необхідності зареєструє вас в електронній системі охорони здоров’я та сформує е-рецепт, вказавши діючу речовину, дозування, тривалість курсу та інструкції щодо прийому ліків;

Після цього ви отримаєте SMS-повідомлення з номером електронного рецепта та унікальним кодом його погашення.

Ви можете придбати ліки за електронним рецептом в аптеці протягом 10 днів, якщо це наркотичні (психотропні ліки) або протягом 30 днів (для інших рецептурних препаратів).

Для того, щоб придбати ліки, достатньо повідомити фармацевту потрібні реквізити із СМС – номер рецепта та код погашення.

Фармацевт запропонує вам наявні в аптеці лікарські засоби, які містять діючу речовину, призначену вам лікарем – так ви зможете вибрати ліки відповідно до вашого бюджету.

У Міністерстві охорони здоров’я додали, що завдяки доступу до медичної інформації в електронній системі охорони здоров’я лікар зможе подивитися історію медичних даних, дізнатися супутні захворювання та іншу інформацію, яка необхідна для призначення ефективного лікування.

Джерело.

Close