facebook

У пенсіонерів ноги підкосилися: Виплати примусово поріжуть на 50% – хто втратить гроші

Пенсіонерів попередили, чому розмір виплати можуть урізати.

Більшість пенсіонерів мають розмір щомісячної виплати й там скромний, а за законом України його ще можуть урізати до 50%. На сайті На пенсії назвали всі випадки, коли така ситуація може статися.

Можуть статися обставини, коли з пенсії мають відраховуватись деякі суми коштів.

Названо випадки, в яких утримують частину грошей з пенсії та про які суми йдеться. Варто зазначити, що таке рішення забирати певну суму з щомісячних виплат може ухвалити суд на підставі рішень, ухвал про майнові стягнення, виконавчих написів нотаріусів та інших документів.

При призначенні аліментів утримання дітей;
У разі відшкодування збитків від розкрадання майна підприємств та організацій;
Якщо пенсіонер завдав шкоди, каліцтва чи іншої шкоди здоров’ю внаслідок ДТП у разі смерті потерпілого;
Повернення надмірно отриманих сум заробітної плати у передбачених законом випадках.
У всіх вищезгаданих випадках з пенсії можуть забирати до 50%, якщо призначено інші види стягнень, тоді сума не може бути більшою за 20% від розміру пенсії.

Варто нагадати, що з недавніх пір у ПФУ почали надавати послугу меценатських пенсій. Її суть у тому, що до звичайного, передбаченого законом розміру пенсії, громадянам виплачується ще додаткова сума.

Але для цього родичі пенсіонера чи знайомі мають звернутися до ПФУ з особистими даними пенсіонера, щоб саме йому надійшла ця грошова допомога.

Зазначається, що з переведеної суми 70% надійдуть пенсіонеру як додаток до пенсії, а решта 30% залишаться у ПФУ, і цю суму він розподілить між іншими пенсіонерами.

Є можливість і зробити такий внесок не за конкретну людину. У такому разі органи ПФУ перераховану суму розділять між пенсіонерами з мінімальним розміром виплати.

Джерело.

Close