facebook

Зеленський висунув жорсткі вимоги Ірану щодо літака МАУ

Україна чекає від Ірану повного визнання провини у катастрофі літака МАУ, офіційних вибачень, покарання винних і виплати компенсацій.

 

Про це заявив президент України Володимир Зеленський після того, як влада Ірану визнала, що нібито випадково збила український борт, сплутавши його з американським.

“Ми очікуємо від Ірану запевнень у готовності до повного і відкритого розслідування, притягнення винних до відповідальності, повернення тіл загиблих, виплат компенсацій, офіційних вибачень через дипломатичні канали”, – написав він у своєму Facebook.

Зеленський висловив надію на те, що розслідування надалі відбуватиметься без штучних затримок і перешкод. “Наші 45 фахівців мають отримати повний доступ і взаємодію для встановлення справедливості”, – сказав глава держави.

Ранок сьогодні не був добрим, але приніс правду. Ще до закінчення роботи міжнародної комісії Іран визнав свою провину в…

Gepostet von Володимир Зеленський am Freitag, 10. Januar 2020

Як повідомляв OBOZREVATEL:

Вранці 11 січня Іран офіційно заявив, що український літак МАУ в Тегерані 8 січня був збитий випадково.

Пізніше президент країни Хасан Роухані сказав, що шкодує про трагедію з літаком МАУ і висловлює глибокі співчуття у зв’язку з катастрофою.

В “Міжнародних авіалініях України” повідомили, що знали про те, що їхній літак Boeing 737 у Тегерані (Іран) 8 січня зазнав аварії не випадково.

Джерело.

Close