facebook

Українську армію мають скоротити на 40 тисяч

Міністр оборони України підтвердив інформацію про скорочення ЗС України на декілька десятків тисяч осіб, проте обіцяють нікого не звільняти – заповнятимуть вакантні посади, яких вдосталь.

Про це повідомив генерал-лейтенант Забродський, екскомандувач Десантно-штурмових військ, народний депутат, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки
«По-перше: пан міністр підтвердив, що заходи із модною назвою «оптимізація», а саме скорочення, саме так, плануються. По-друге: заходи плануються і будуть проводитись обережно і виважено. І по-третє: враховуючи велике значення саме людського фактору, Міністерством оборони України не планується скорочення невакантних посад», – розповів Забродський про засідання комітету.

Водночас, за інформацією генерала, вже заплановано скорочення чисельності Сухопутних військ більш ніж на десять тисяч чоловік, Повітряних Сил, Морської піхоти та Десантно-штурмових військ (ДШВ) – по декілька тисяч осіб. Загалом близько сорока тисяч посад.

Зокрема, ідеться про скорочення декількох ескадрилій тактичної авіації, розвідувальних, артилерійських і танкових підрозділів у ДШВ і Морській піхоті.

Джерело.

Close