facebook

Долар в Україні подорожчає: скільки заплатимо за валюту

В Україні курс долара до 17 грудня може збільшитись з 27,1 до 27,25 грн/$. Девальвація гривні наприкінці грудня повторюється не перший рік.

Такий прогноз OBOZREVATEL озвучив аналітик Roboforex Андрій Гойлов. “Вважаю, що наступного тижня долар щодо гривні зміцниться до рівня 27,25. Єдина європейська валюта з високою ймовірністю зросте до позначки 30,95”, – зазначає аналітик.

На засіданні Правління Національного банку України було ухвалено рішення підвищити облікову ставку до 9% річних. Подібне рішення не стало сюрпризом для інвесторів. Такими заходами регулятор прагне не допустити подальшого посилення споживчої інфляції. На думку НБУ, пік цінового зростання вже пройдено.

Як зміниться курс долара

Посилення грошово-кредитної політики призводить до підвищення прибутковості ОВДП. Закордонні інвестори з 7 грудня раптово збільшили свої вкладення в цьому активі на 0,72 млрд грн – до 91,99 млрд. Це суттєво знизило тиск на гривню.

Інвестори, ймовірно, позитивно сприйняли підсумки переговорів між президентами США і Росії, де порушувалася тема деескалації військового конфлікту в ОРДЛО. Курс українських цінних паперів зростає та поступово відновлюється до докризових позначок. На тлі збільшення міжнародних резервів України до 30,55 млрд доларів українська валюта має всі шанси зміцнитися наприкінці нинішнього року.

Джерело.

Close