facebook

Експерти назвали найнебезпечнішу дієту

В результаті досліджень найнебезпечнішою була визнана кетогенна дієта, суть якої полягає у збільшенні кількості жирів в їжі при практичній відмові від вживання вуглеводів.

Цей стиль харчування – один з найбільш ефективних для зниження ваги. Але на думку експертів, її дія короткочасна, пише КП.

Принципів кетодієти складно дотримуватися, оскільки людині доводиться відмовлятися від смачних і корисних вуглеводів, яких потребує організм: фруктів, цільнозернових круп і низки овочів.

За словами лікаря-ендокринолога Валерії Васильєвої, у кетогенної дієти чимало побічних ефектів.

“Зазвичай ми отримуємо необхідну для життя енергію з вуглеводів. Якщо їх обмежувати, то організм починає брати енергію із запасів жирової тканини. При розпаді такого жиру утворюються кетони (ацетон). Надлишок кетонів призводить до появи запаху ацетону з рота, а в цілому в організмі відбувається отруєння. Людина, як правило, постійно хоче спати, оскільки використовується незвичний шлях отримання енергії, з’являється ломота в м’язах. Страждає розумова діяльність, тому що мозку потрібна енергія в першу чергу з вуглеводів, а не з жирів. Змінюється емоційний настрій, люди нерідко стають більш підозрілими й агресивними”, – розповіла вона.

Крім того, дослідники назвали кетодієту небезпечною для серця і судин. Вона також може сприяти ризику розвитку цукрового діабету.

Джерело.

Close