facebook

“Долар несеться за червону межу, ситуація в обмінниках вразить українців”: експерти сказали, якими будуть податки і курс валют

Фахівці уважно стежать за станом справ у обмінниках, фіксуючи кожну подробиці, і на основі своїх спостережань ооблять висновки про те, що насувається неминуче подорожчання долара. Повернення старих податків та інші обставини можуть спричинити таку ситуацію, коли зрештою долар перетне червону межу.

Як інформує “Апостроф”, утравні курс долара на готівковому ринку, ймовірно, буде підвищуватися.

Про це повідомив начальник аналітичного відділу Sense Bank Олексій Блінов.

На його думку, це пов’язано з очікуваннями бізнесу щодо повернення довоєнних податків у липні.

Крім того, фіксований курс продажу валюти у межах інтервенцій НБУ (36,93 грн/$) є потужною лінією опори для готівкової гривні.

“У зв’язку з планованим відновленням довоєнної системи оподаткування пального з 1 липня вже через місяць очікується ажіотажний імпорт пального в Україну “за старими цінами”. Це частково перенесеться і на додатковий попит у готівковому сегменті. Тому у травні готівкова іноземна валюта, швидше за все, буде дорожчою, ніж наразі”, – вважає експерт.

При цьому він зазначає, що в результаті зміцнення готівкової гривні попит на валютні “тримісячні” депозити в березні знизився в 10 разів – з $200-300 млн у жовтні-лютому до $20-$30 млн. Оскільки зараз курси валют в обмінниках практично зрівнялися з вартістю безготівкового долара у банках.

Основним чинником зниження курсу долара Блінов назвав продаж іноземної валюти аграріями під час підготовки до посівної кампанії.

Джерело.

Close