facebook

“У серпні пенсія зросте у цих груп українців, названо точні критерії для підвищення”: на скільки сотень гривень виростуть доплати

2023 року, незважаючи на воєнний стан, в Україні було заплановано кілька етапів підвищення пенсій. Кому підвищать пенсії у серпні?

Як інформує “На пенсії”, всі заплановані підвищення пенсії проведено.

Так, у березні індексація пенсійних виплат торкнулася 10,5 млн пенсіонерів.

Як зазначають у Пенсійному фонді, максимальна надбавка до пенсії у березні становила 1500 гривень. Мінімальна надбавка – 100 гривень.

Друге підвищення пенсій було проведено з 1 квітня для працюючих пенсіонерів. Але збільшені виплати вони почали отримувати лише з 1 червня.

Перерахунок пенсії зачепив понад 654,9 тис. працюючих пенсіонерів, розмір пенсії збільшено понад 401 тис. осіб, середній розмір підвищення – 221,74 грн.

У липні відбулася нова хвиля індексації виплат для кількох професій, а саме:

державних службовців;

вчених;

працівників органів місцевого самоврядування

Найбільшого середнього підвищення отримали особи, яким призначили пенсії згідно із Законом «Про статус народного депутата України» — у 659 осіб пенсії в середньому зросли на 1450,98 грн.

Далі за ними йдуть держслужбовці, яким у середньому додали по 1046,70 грн (перерахунок провели для 16 989 осіб).

Підвищення призначених згідно із Законом “Про службу в органах місцевого самоврядування” пенсій отримали 1574 особи, у яких щомісячні виплати зросли в середньому на 634,89 грн.

Найменший розмір доплати отримали 197 громадян, яким пенсію призначено згідно із законом «Про наукову та науково-технічну діяльність» — у середньому підвищення становить 422,51 грн.

З 1 серпня не заплановано перерахунок пенсій, а це означає, що виплати не зміняться і пенсіонери отримають такі самі суми, як і в липні за винятком пенсіонерів, яким у серпні виповниться 70, 75 чи 80 років, вони матимуть вікову надбавку.

Джерело.

Close