facebook

“Я обіцяв народу України”: Зеленський провів жорсткі переговори з представниками Ірану. Істину буде встановлено

Президент України Володимир Зеленський обговорив зі спецпредставником Ірану Мохаммадом Есламі питання передачі Україні для розшифровки чорних скриньок збитого в Тегерані літака МАУ.

 

Про це повідомили в Офісі президента.

За словами Зеленського, Україна має необхідні технічні можливості та досвідчених фахівців для аналізу даних з бортових самописців, які були сильно пошкоджені у результаті авіакатастрофи.

У зв’язку з цим до України має приїхати група представників Ірану, які ознайомляться з технічними можливостями української лабораторії.

Президент України та спецпредставник Ірану погодилися, що всі уламки літака МАУ, які збереглися після катастрофи, мають бути повернені в Україну.

Під час зустрічі також обговорили питання виплати компенсації близьким і рідним загиблих та створення спільної слідчої групи.

«Ми вже ніколи не зможемо повернути батьків, дітей, рідних їхнім родинам. Єдине, що ми можемо їм дати, — це справедливість. А справедливість полягає у правді. Я обіцяв рідним і близьким загиблих, я обіцяв народу України, що істину буде встановлено. Ми маємо знати, що сталося», — наголосив Зеленський.

Літак МАУ рейсу Тегеран-Київ був збитий вранці 8 січня відразу після вильоту з аеропорту столиці Ірану. В результаті загинули всі 176 осіб на борту.

Серед загиблих — 11 громадян України. Більшість жертв були громадянами Ірану та Канади.

Джерело.

Close