facebook

Масштабні обшуки в військкоматах і медзакладах, поліція вилучила понад 10 тисяч справ: що тепер буде

Оприлюднено результати проведення понад 200 обшуків у ТЦК (територіальних центрах комплектування) та медичних установах.

Правоохоронці вилучили понад 10 тисяч медичних справ, серед яких документи, отримані у «привілейований» спосіб. Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції.

Департамент стратегічних розслідувань разом із органами досудового розслідування Нацполіції та прокуратурою по всій країні провели понад 200 обшуків у медустановах і ТЦК, спрямованих на виявлення корупційних схем ухилення від призову.

 

Такі заходи були спровоковані виявленими масштабними корупційними схемами, в яких брали участь співробітники вказаних установ. Особи, причетні до цих схем, за плату допомагали військовозобов’язаним чоловікам отримати групу інвалідності або визнати їх тимчасово непридатними до служби

Зокрема, за даними Нацполіції, корумповані співробітники ТЦК і медзакладів видавали пусті медичні бланки та бланки повісток із усіма необхідними печатками та підписами, створювали фіктивні історії хвороб, а також вносили неправдиві дані про стан здоров’я “клієнтів” до відповідних баз даних. Це дозволяло військовозобов’язаним або відтермінувати, або взагалі уникнути призову.

Загалом у приміщеннях ТЦК, за місцем розташування МСЕК та ВЛК, а також за місцем проживання підозрюваних поліцейські вилучили понад 10 тисяч особових медичних справ та іншої документації.

Слідство має перевірити законність одержання відповідних довідок, а діям службовців та псевдохворих цивільних осіб буде надана правова кваліфікація.

Джерело.

Close