facebook

Вибрати В Україні затвердили графіки відключення електроенергії: коли почнуть діяти В Україні затвердили графіки відключення електроенергії: коли почнуть діяти

В Україні місцева влада разом з енергетичними компаніями розробила графіки відключення електроенергії. Наприклад, у Львівській області їх запровадять з 1 жовтня.

При цьому тривалість відключень може становити до двох годин поспіль та до чотирьох годин на добу.obozrevatel.com

Полтава

Як повідомив на своїй сторінці у Telegram голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, на Полтавщині може бути шість черг відключення світла. Зазначимо, що йдеться про можливий дефіцит. При цьому, яким він буде, стане відомо лише під час опалювального сезону.

“Розроблено графіки відключень електроенергії, розраховані на шість черг. І графіки обмеження для промислових споживачів. До роботи готові 12 модульних котелень. Робота триває. Ворогу не вдасться зламати нас!” – написав Лунін.

Вінниця

Графіки аварійних та планових відключень вже розробили у “Вінницяобленерго”. Застосовуватимуть їх при дефіциті генерації, аваріях у різних операторах системних передач. Головна мета таких заходів – запобігти порушенню режиму роботи об’єднаної енергосистеми України, недопущення системних аварій.

Програму знеструмлення споживачів у підприємстві називають “справедливою та недискримінаційною”. Що ж до тривалості знеструмлення, їх періодичність може коливатися від 2 до 4 годин з подачею електроенергії від 4 до 2 годин відповідно.

Львів

З 1 жовтня у Львові запровадять графіки відключення світла. Так, речник “Львівобленерго” Галина Петрушка на своїй сторінці у Facebook підтвердила, що компанія проводить інформування споживачів про приналежність до груп у графіках відключень. Інформують споживачів, за словами Галини Петрушки, згідно з наказом Міністерства енергетики України від 14.02.2022 року.

Інші області

Графіки відключення електроенергії розробили та інших регіонах. Вони містять шість черг і розробляються у разі дефіциту струму. При цьому розробка графіків не означає, що їх обов’язково використовуватимуть. Якщо дефіцит електроенергії не буде, графіки застосовувати не стануть.

Джерело.

Close