facebook

В Україні терміново запроваджено режим тотальної економії світла: з’явилася жорстка інструкція

У країні запроваджено режим економії електроенергії


Після останніх російських атак по енергетиці країни ситуація з електроенергією ще ускладнилася. У зв’язку з цим на Facebook-сторінці компанія Yasno опублікувала важливу інструкцію.

Зокрема, компанія вказує, що кожен з нас може допомогти енергосистемі. Для цього українців закликають економити електроенергію увечері у проміжку з 19:00 до 21:00.

Також варто взяти за звичку виконувати такі правила:

Не включати одночасно потужні електричні прилади: електрочайник, електроплиту, праску та фен.
Не вмикайте кондиціонер, якщо у приміщенні комфортна температура. Зазначається, що зараз у цьому немає потреби;
Після 23:00 варто вимикати бойлер;
Якщо в кімнаті немає нікого, варто вимикати світло;
Бажано займатися пранням у нічний час.
Як правило, саме ввечері, коли люди повертаються додому з роботи, починають активно виконувати різну роботу вдома, що призводить до підвищення рівня споживання електроенергії.

У компанії зазначили, що всі українці в курсі останніх новин, тому, по можливості, бажано прислухатися до зазначених порад.

При цьому у Харкові вводять нові графіки відключення електроенергії на період з 14 по 21 квітня. Мешканцям відключатимуть електроенергію на 3 години, всього складено 6 черг на відключення.

Міністр енергетики України Герман Галущенко закликав українців бути готовими до розвитку будь-яких сценаріїв. Тобто у Міненерго не виключають блекауту.

Причому вони можливі вже у весняно-літній період. Все залежатиме від подальших російських атак по енергетиці країни.

Галущенко закликав українців наскільки можна купувати генератори, а відомство зробить усе можливе, щоб вони в результаті не знадобилися громадянам.

Він навів приклад минулого опалювального сезону, коли росіяни теж били по енергетичних об’єктах, але їм не вдалося надовго влаштувати блекаут.

Джерело.

Close