facebook

Жахлива інфекція фіксується в українців, хвороба нищить нервову та дихальну системи: діти і дорослі під загрозою

Літо — сезон кишкових інфекцій. Найчастіше джерело інфікування – брудна вода та необроблені продукти.

Як інформує “Д_tv”, лікарі закликають бути особливо пильними в період спеки, адже зараз ризик заразитися особливо високий.

“Захворіти на сальмонельоз, дизентерію, холеру можна через вживання неякісних, брудних або інфікованих продуктів. Найчастіші симптоми – висока температура, діарея, нудота тощо. Найбільш небезпечною серед кишкових інфекцій є ботулізм. Запобігти йому можна, відмовившись від продуктів зі стихійних ринків, зокрема йдеться про рибу, тушонку та консерви. Ботулізм протікає важко, адже уражуються нервова та дихальна системи. Часто хворі потрапляють до реанімації. Такі пацієнти потребують спеціальної сироватки. У нашій лікарні вона є. При будь-якому отруєнні краще відмовитись від самолікування та якнайшвидше звернутися по медичну допомогу”, — прокоментувала лікарка-інфекціоністка Олена.

Випив сире яйце із супермаркету і потрапив до інфекційного відділення. 10 днів лікувався від отруєння пан Федір. Чоловік каже, раніше полюбляв пити сирі яйця. Тепер від цього відмовиться:

“Воно того не вартує, і нікому не раджу вживати сире. У певні дні було настільки погано, що думав уже писати заповіт, але все обійшлося. Тепер термічно оброблятиму продукти, які цього потребують. Дуже вдячний лікарям”.

Джерело.

Close