facebook

За 4 дні до кінця терміну: в Міноборони раптом пояснили, чи потрібно йти в ТЦК тим, у кого є “Резерв+”

Після оновлення даних можна отримати військовий квиток онлайн


Термін, виділений на оновлення військово-облікових даних військовозобов’язаним українцям, спливає вже 16 липня. І у громадян залишилося лише чотири дні, щоб з’явитися до ТЦК чи пройти процедуру іншим способом – через ЦНАПи чи “Резерв+”. Про те, чи потрібно з’явитися до ТЦК після внесення даних через програму Міноборони, розповіли у відомстві, пише Апостроф.

Згідно з повідомленням заступника голови Міноборони Катерини Чорногоренко військовозобов’язаним громадянам віком від 25 до 60 років необхідно оновити військово-облікові дані, у тому числі і через додаток “Резерв+”, до 16 липня. Якщо дані в додаток були внесені успішно, додатково звертатися до центрів комплектування немає необхідності.

Як зазначила представник Міноборони, “Резерв+” також дозволяє миттєво згенерувати електронний військовий квиток, який сьогодні має рівнозначну силу із його паперовим аналогом. При цьому у ТЦК оформлення документа займає набагато більше часу.

“У додатку “Резерв+” достатньо заповнити необхідну інформацію, а формування електронного військового квитка взагалі відбувається миттєво. Для порівняння послуга оформлення електронного військово-облікового документа в ТЦК у середньому займає 30 хвилин. Це лише оформлення без часу в черзі без вашої дороги туди і назад, а очікування документа забирає до п’яти робочих днів”, – розповіла Катерина Чорногоренко.

Варто зазначити, що після оновлення даних у програмі можна перевірити інформацію в реєстрі “Оберіг”. Станом на 27 червня через додаток “Резерв+” оновили свої дані один мільйон 852 тисячі військовозобов’язаних, призовників та резервістів.

Щоб оновити дані в “Резерві+”, необхідно:

після завантаження “Резерв+” потрібно зареєструватися за допомогою системи BankID НБУ, вибрати свій банк та підтвердити авторизацію;
після авторизації слід підтвердити номер мобільного телефону;
після цього з’явиться запит на підтвердження поточної адреси та електронної пошти.
якщо які-небудь із цих даних змінилися, їх можна оновити, підтвердивши через смс-повідомлення або код, що надходить на електронну пошту;
Після оновлення даних необхідно вибрати код із 4 цифр, за яким здійснюватиметься вхід до програми.

Джерело.

Close