facebook

“Лайно без мізків!” Кондратюк жорстко пройшовся по російських артистах-фанатах Путіна

Російські артисти, які підтримали агресію президента Володимира Путіна щодо України, не можуть нести меседжу культури, а тільки пропаганду війни та поневірянь.

 

Про це в інтерв’ю OBOZREVATEL сказав український продюсер Ігор Кондратюк. За його словами, ні Валерій Меладзе, ні Олександр Сєров, які хочуть гастролювати в Україні, не засудили російську агресію, а значить, підтримують її.

“Відколи російські артисти підтримали агресію Путіна, вони перестали існувати для мене як гомо сапієнс. У них немає мізків. Я не радикал, не забіяка, і сприймаю світ загалом позитивно і в кольорі. І я толерантний до переважної більшості людей та їхніх вчинків. Але коли хворий на голову глава твоєї держави веде війну з колись дружньою державою, жертвами якої стали вже 13 тисяч осіб, а ти ні гу-гу – ти виглядаєш як лайно. І нуль як людина. Я можу це сказати усім російським гастролерам в очі. Я не бачив жодного пікетувальника з-поміж них і зараз рвуться в Україну, які б стояли і закликали Путіна забрати свої війська з Донбасу і Криму. Я бачив Шендеровича і чув слова вибачення Лії Ахеджакової перед Україною та українцями. Але я не бачив жодного посту від Кіркорова, який носить перстень із головою фюрера”, – підсумував він.

Проте мене більше бентежить небажання СБУ заборонити приїздити до України геть усім російським артистам і гастролерам: від нікому не відомих реперів і до народних артистів, зокрема і України, на кшталт Кіркорова, Сєрова та інших, хто своєю мовчанкою підтримав агресію Путіна. От цього я не розумію, адже, на мою думку, йдеться про національну безпеку, як би це смішно не звучало. Я тільки розумію, що керівником СБУ є Баканов, а він у питаннях національної безпеки – неофіт. Маю надію – він все ж таки відрізняє безпеку країни та її громадян від шоу-бізнесу.

Загалом я противник близьких відносин із РФ, зокрема економічних і культурних до повернення Криму і закриття східного кордону українськими прикордонниками. Ні про яку культуру не може бути мови, якщо її несе агресор. Бо агресор несе насильство, вбивства, поневіряння, він забирає території. Яка може бути культура від Меладзе чи Сєрова, які ні словом публічно не засудили божевільну братовбивчу агресію Росії?

– Вони ж аргументують це фразою, що от ми проти політики, ми всі за мир в всьому світі.

– Вони за війну, про мир брешуть. Я не бачив жодного пікетувальника з-поміж тих артистів, які рвуться в Україну, які б стояли і закликали Путіна забрати свої війська з Донбасу і Криму. Я бачив Шендеровича, який стояв в одиночному пікеті, я чув слова вибачення Лії Ахеджакової перед Україною та українцями за ганебну антиукраїнську політику Кремля, читав дописи Андія Макаревича про те, що йому соромно жити в Росії, яка розв’язала війну з Україною. Але я не бачив жодного посту від Кіркорова, який носить перстень із головою фюрера. Не вірте їм, російські артисти хворі “кримнашем”, і тому вони – за війну, вони де-факто – глашатаї війни і саме через них ця війна не закінчилася швидко, бо вони її підтримали своєю мовчанкою, сиділи і потирали руки.

У Галича є така чудова фраза “Промолчи, попадешь в палачи”, яка чудово російською мовою описує вину російських гастролерів. Вони такі самі “палачі”, як і Путін та всі нинішні кремляді.

– Яким є український шоу-бізнес останніх шести років, відколи тут перестали бувати росіяни?

– Мені на це не хочеться дивитися в такому контексті відсутності росіян, бо їхня доля з березня 2014-го мене не обходить. Український шоу-бізнес розвивається так, як він розвивається. Мені він подобається. Я його відданий прихильник, про це знає вся Україна. Я навіть робив активний внесок у цей шоу-бізнес, коли в мене був проєкт “Шанс” і я опікувався молодими виконавцями, будучи продюсером декого з них. Український шоу-бізнес розвивається. На жаль, ще ніхто не отримав Греммі в Америці за найкращий трек року, але Греммі не має переважна більшість виконавців у світі, і не лише з України…

– Тобто він не постраждав, коли поїхали в Росію Ані Лорак, Лобода, Сєдакова?

– Ні. Я й забув, що вони співають. Пам’ятаю перші альбоми Лорак, а зараз взагалі не слідкую. Вона мені як артистка, яка в період агресії співає для агресора – не цікава. Даруйте, для мене її не існує.

– Не відслідковуєте навіть заради професійної цікавості треків Лободи, наприклад?

– Абсолютно. Я не знаю, що співає Свєта Лобода останні роки. Вони допомагають агресору проти України. Виникає питання, хто вони такі? Я вам скажу – вони проти України. Клянусь, я не знаю, чим вони зараз займаються в Росії. Можете в це не вірити. А чув, що Лобода народила дитину, та й по всьому.

Ані Лорак, Світлана Лобода і Віра Брежнєва

Джерело.

Close