facebook

“Це був плювок в обличчя”: у Порошенка розповіли, як зірвали Мюнхенську змову проти України

Делегація “Європейської Солідарності” на чолі з лідером партії, п’ятим президентом України Петром Порошенком вчора фактично зірвала план нової “Мюнхенської змови”.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook пише народний депутат Олексій Гончаренко, який перебуває у столиці Баварії на безпековій конференції, передає сайт партії.

“Хто ще не зрозумів, вчора у Мюнхені була спроба просунути план другої “Мюнхенської змови”. Цинічно, бо цього року 75-та річниця завершення Другої світової війни. Так звані “12 кроків для миру в Україні” ― це план того, як вивести Росію з-під санкцій і змусити Україну капітулювати. Наприклад, 12-й пункт цього папірця змушував нас переписати власну історію, культуру, ідентичність під диктовку Росії. Це план, виконання якого фактично призвело б до повної втрати Україною суверенітету, перетворення нас на провінцію Російської імперії”, – зазначив Гончаренко.

“Завдяки реакції частини нашої делегації і авторитету Петра Порошенка, цей план зник з офіційного сайту Мюнхенського саміту, а організатори конференції від нього відхрестилися”, – повідомив Олексій Гончаренко.

“Ми вдячні усім нашим міжнародним друзям, які послідовно займають проукраїнську позицію на всіх міжнародних майданчиках. Зокрема, міністру закордонних справ Литви Лінасу Лінкявічусу, з яким я зараз на фото. Проросійські сили все активніше намагаються протиснути свою повістку, але ми все ще маємо значну підтримку і готові боротися”, – написав Гончаренко.

“Важливо, щоб сьогодні Зеленський у своєму виступі, який буде буквально через годину, згадав і засудив цю спробу “Мюнхенської змови”. Це прямий плювок в обличчя особисто йому і всій Україні. Сподіваюсь, що для нього поява цих “12 кроків” теж була неприємним сюрпризом. В іншому разі, складається дуже небезпечна картина з недавніх подій і кадрових призначень, яка дуже і дуже насторожує”, – застеріг народний депутат.

Як повідомляв OBOZREVATEL, за словами Петра Порошенка, нова влада на Банковій публічно начебто підтримує європейську та євроатлантичну інтеграцію України, втім, мало що робить для цього у практичній площині.

Джерело.

Close