facebook

Слуга народу приголомшила українців заявою, що українцям важливо дбати про енергозбереження і порадила не відкривати вікна.

Заступник глави Офісу Президента Юлія Ковалів заявила, що українцям важливо дбати про енергозбереження і порадила не відкривати вікна. Про це вона заявила в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”.

Так, Ковалів розповіла про те, як уряд знизив суми в платіжках українців, при цьому не змінюючи розмір субсидії.

“Мій дідусь, йому 81 рік, 55 він пропрацював лікарем в лікарні маленького містечка. Він – той, кому ця платіжка важлива, тому що у нього пенсія близько 3 тисяч гривень. Він отримав платіжку за грудень, вона стала менше на 220 гривень, отримав за січень – вона теж стала менше в такому районі. Що важливо? При цьому розмір субсидії таким людям не змінився. Розмір цієї субсидії на цю знижку не перераховується“, – запевнила вона.

Також Ковалів зазначила, що, якими б не були тарифи і які б кроки не робив уряд щодо врегулювання вартості комунальних послуг, важливо, щоб українці дбали про енергозбереження.

“Що важливо ще: ми довго говоримо про тарифи, собівартість… І я згодна з мером Миколаєва, він говорить: ми встановили індивідуальні теплові пункти. Ось стало тепло, температура в грудні +5 ° С – значить не треба відкривати вікна. У нас не може бути в 27-30 ° С в квартирі і за все це ми платимо“, – підкреслила Ковалів.

Також вона порекомендувала українцям встановлювати газові лічильники.

“Треба встановлювати лічильники, щоб кожен з нас розумів, за що конкретно він платить”, – додала вона.

Джерело.

Close