facebook

Вокзал Рівного вщент “забитий” вагонами із російським вугіллям (ФОТО)

Активісти “Об’єднання добровольців, які учора організували акцію “вугільної блокади” у Сарнах, заявляють, що вагони з російським вугіллям та зрідженим газом російського походження стоять і на вокзалах Здолбунова та Рівного, пише ЧаРівне.

Про це повідомив керівник “Об’єднання добровольців” Роман Коваль журналістам ЧаРівного. За його інформацією, станом на сьогодні усе російське вугілля з Сарн вивезене. Однак, ешелони з помітками “РЖД”, “Уголь-транс” та ін. помічають по всій Україні. Як повідомляють активісти, їх на усіх території України близько 2 тисяч вагонів, зокрема у Рівному нарахували 40-50 цистерн зі згідженим газом.

– Сьогодні ми розіслали наших активістів по усім можливих точках. Це Рівне, Здолбунів, Шепетівка. Для нас не головне було провести блокаду. Наше завдання – зібрати якомога більше інформації, що Україна торгує з Росією, а також дати інформацію світовій спільноті. Адже виходить, що ми звертаємось за санкціями проти Росії, в той час, коли самі ведем торгівлю з агресором, – зазначив Роман Коваль.
Крім того, він заявляє про те, що торгівля відбувається під прикриттям СБУ та поліції.

– На вчорашню акцію, де нас, активістів, було всього 7 чоловік, приїхало зо 30 поліцейських. Дуже прикро, що “торгівля на крові” відбувається під прикриттям Служби безпеки і Нацполіції, – дадав голова “Об’єднання добровольців”.
Нагадаємо, 21 вересня на Львівщині поліція розігнала людей, які блокували вагони з російським вугіллям. Місцеві мешканці, атовці та шахтарі цілодобово чергували біля них від початку вересня. Силовики затримали 28 людей. Подібна акція блокування російських ешелонів відбулась учора і на Рівненщині, у м. Сарни.

Джерело.

Close