facebook

Яценюка повертають в уряд! Зроблена термінова заява. Такого повороту ніхто не очікував

Колишнього главу українського уряду Арсенія Яценюка зараз розглядають на посаду першого віце-прем’єра в Кабінет міністрів Олексія Гончарука.

Про це виданю “Страна” повідомили джерела в Кабміні.

Мотивом призначення Яценюка називають необхідності провести складні переговори з МВФ про відновлення співпраці і відкриття нової кредитної програми Фонду. Екс-прем’єр, який володіє великими зв’язками на Заході, на думку лобістів його кандидатури, може ці переговори успішно фіналізувати.

За даними джерел “Страни”, кандидатуру Яценюка лобіює його однопартієць по “Народному фронту” глава МВС Арсен Аваков, а також впливовий олігарх Віктор Пінчук. Останньому приписують вплив на значну частину Кабміну, зокрема міністра економіки Милованова.

На думку джерел, ймовірність призначення Яценюка на даний момент “трохи вище 50 відсотків”. Проти його призначення працює вкрай високий антирейтинг екс-прем’єра і численні корупційні скандали, в яких він був замішаний. А також його і Пінчука зв’язку з демократичним крилом в американському істеблішменті, що може погіршити відносини з аміністрацією президента США Дональда Трампа.

Арсеній Яценюк очолював український уряд в 2014-16 рр. Крім того, він є лідером партії “Народний фронт”, яка не брала участі у виборах 2019 року в Раду. Ймовірною причиною цього є низькі рейтинги політсили, так і самого Яценюка.

 

Джерело.

Close