facebook

Рада створить новий закон про хімічну кастрацію педофілів – чим відрізнятиметься

Верховна Рада створить новий закон про хімічну кастрацію педофілів. Про таке повідомив заступник голови комітету з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов, пише “Українська правда”.

11 липня Рада підтримала законопроєкт №6449 про посилення відповідальності за злочини сексуального характеру проти дітей, але 4 вересня президент Зеленський ветував його. У пропозиціях президента було зазначено, що закон “не містить чітко визначеного порядку примусового застосування хімічної кастрації”. А також відсутність “визначення складу та змісту персональних даних, які підлягатимуть оприлюдненню, може мати наслідком втручання у приватне життя особи, яка відбула покарання, ускладнить її соціальну адаптацію”.

3 жовтня депутати розглянули подання президента та підтримали рішення комітету відхилити законопроєкт.

Олександр Бакумов повідомив, що проєкт нового закону наразі перебуває на розгляді комітету з питань правоохоронної діяльності.

“Ми взяли за основу закон, який прийняли депутати минулого скликання. Новий закон – проєкт №0887 – перебуває на стадії доопрацювання для другого читання”, – сказав Бакумов.
Проект №0887, зареєстрований 29 серпня 2019 року – це прийнятий минулим скликанням у першому читанні законопроєкт №6607, який має більш сучасний та ефективний підхід до проблеми, пропонуючи:

збільшення терміну ув’язнення – до 12-15 років (зараз 8-15);
добровільне проходження лікування у вигляді хімічної кастрації;
довічне ув’язнення в разі рецидиву;
напівзакритий реєстр педофілів.
Олександр Бакумов пояснив, що його ще доопрацюють у комітеті для розгляду до другого читання, щоб “ухвалити в найближчі пленарні дні”.

Джерело.

Close