facebook

Опіки та токсичні реакції: українцям продають небезпечні підробні антисептики

Провели перевірку трьох зразків антисептиків, яка виявила небезпечні для людини елементи їхньому у складі.

Прості дезінфектори нині стали одним із найпопулярніших товарів, їх продають на вулицях, у кіосках і рекламують блогери, але у пляшках може бути небезпечна для людського організму отрута, йдеться на ТСН.

Ірина скористалася безкоштовним антисептиком в одному із супермаркетів столиці. Поки вона купувала продукти, на руках розквітла алергія – почервоніння і набряки.

“Зараз воно ніби в’їлось у шкірний покрив. А ці два дні я навіть не могла руки помити. У мене було відчуття, що це щось розведене”, – каже дівчина.

Того ж дня в цьому супермаркеті продезинфікувала руки й Тетяна. Як наслідок – дістала опіків і зараз вона лікується.

Адміністрація магазину свою провину заперечує і переконує, що антисептик уже замінили. ТСН береться перевірити його в лабораторії. До цього зразка закупили ще два.
У кіоску на Подолі начебто засіб для дезінфекції рук коштує 100 гривень. На вигляд прозора речовина в пластиковій пляшці, а до неї папірець, у якому жодного слова про склад рідини. Та ще один антисептик, який рекламує в соціальній мережі українська блогерка, в якої більше півмільйона підписників.

В державній науково-дослідній лабораторії після аналізу повідомили, що у кожному з них знайшли небезпечну для нашого здоров’я дозу – ацеталю з ацетальдегідом. Ці суміші перевищують норму в 100 разів. А це значить, що всі три антисептики токсичні для людини.

“Вони можуть викликати отруєння, подразнення, токсичні реакції”, – каже провідна інженерка науково-дослідної лабораторії Ірина Стрельченко.

Джерело.

Close