facebook

Відомий російський адвокат захищатиме Порошенка

Ілля Новіков має дозвіл на адвокатську практику в Україні.

Російський адвокат Ілля Новіков долучається до захисту п’ятого президента України Петра Порошенка у низці справ, які розслідує Державне бюро розслідувань (ДБР).

Про це 4 жовтня повідомила прессслужба партії “Європейська Солідарність”.

Рішення про залучення Новікова до захисту ухвалили після того, як стало відомо про намір ДБР звернутися за правовою допомогою до Росії, повідомляє “ЄС”. Зокрема, йдеться про кримінальне провадження щодо проходження українських військових кораблів у Керченській протоці у листопаді 2018 року, під час якого росіяни захопили судна, а їхні екіпажі взяли у полон.

“В цій ситуації залучення російського адвоката є абсолютно доцільним. Ілля Новіков має дозвіл на адвокатську практику в Україні”, – йдеться у повідомленні.

У партії Порошенка відзначили, що Ілля Новіков захищав і захищає у Росії українських політв’язнів. Зокрема, до минулого місяця він був адвокатом полонених біля Керченської протоки моряків. Новіков також захищає російських опозиціонерів. У “ЄС” також зазначили, що він послідовно виступає проти політичних репресій Путіна.

 

Голова ДБР заявив про 11 проваджень проти Порошенка
проти колишнього президента України Петра Порошенка відкрито 11 кримінальних проваджень. Перед цим експрезидент запевняв, що не фігурує в жодному з них.

Керівник ДБР підрахував кількість проваджень, в яких фігурує Порошенко.
Фігурує в восьми кримінальних провадженнях, які веде Державне бюро розслідувань. Він не уточнював, про які справи йдеться, але журналісти припускають, що справи можуть стосуватися схеми “Роттердам+”, корупції в енергетиці, обставин змін власників суднобудівного заводу “Кузня на Рибальському”, телеканалу “Прямий” тощо. Сам політик вважав появу таких проваджень передвиборчою кампанією до Верховної Ради.

Джерело.

Close