facebook

Україна хоче відновити залізничне сполучення з Донбасом: у Росії вже відреагували

У Росії без істерики сприйняли заяву очільника українського МЗС Вадима Пристайка щодо відновлення залізничного сполучення з Донбасом. Також у Кремлі заявили, що це буде “непоганим кроком з боку України” напередодні зустрічі “нормандської четвірки”.

 

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що найближчим часом офіційний Київ може відновити залізничне сполучення з окупованим Донбасом Відновлення залізничного сполучення з окупованим Донбасом: гучна заява Пристайка. За його словами, спершу у Станиці Луганській через відбудований міст мають пустити автомобілі. А пізніше можуть з’явитися інші мости та нові перехідні пункти.

“Можливо, з’явиться залізничне сполучення, аби люди могли комфортно переїжджати з одного боку лінії розмежування на інший”,– зауважив міністр.

Традиційно у Росії не оминули нагоду прокоментувати такі слова українського посадовця. Зокрема, перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров вважає, що заява Пристайка є цілком нормальною та розсудливою.

“Якщо Україна, як і раніше, вважає ці території своїми, вона повинна прагнути до налагодження зв’язку, в тому числі до відновлення транспортної логістики. Головне, щоб не було ніяких терактів і конфліктних ситуацій після того, як міст буде добудовано”,– наголосив Джабаров.

Крім того, російський сенатор зазначив, що відновлення залізничного сполучення “буде непоганим кроком з боку України” напередодні зустрічі лідерів України, Німеччини, Франції та Росії у нормандському форматі.

Нещодавно на Донбасі Укрзалізниця відновила рух поїздів на ділянці Маріуполь – Південнодонбаська “Укрзалізниця” відновила рух поїздів на Донбасі: напрямок був закритий 5 років. Цей напрямок було закрито упродовж попередніх 5 років. Отож, відтепер тут їздитимуть 4 потяги:

– №6162 Маріуполь – Волноваха;

– №6105 Волноваха – Маріуполь;

– №6108 Маріуполь – Південнодонбаська;

– № 6181 Волноваха – Маріуполь у сполученні Південнодонбаська – Маріуполь.

 

 

Джерело.

Close