facebook

Ярош- Зеленському: Я тебе попереджав! Ми з побратимами починаємо тepмiнoвy мoбiлiзaцiю

Ситуація загострюється.

В Українській добровольчої армії оголошена мобілізація.

Добровольчеське об’єднання, командиром якого є Дмитро Ярош, має намір зайняти залишені позиції ВСУ, передає телеграм-канал Черговий ООС.

“Як головнокомандувач президент, звичайно, може віддавати наказ про відвід, про демілітаризованій зоні. А ми заявляємо: ми з війни не підемо. Там, де він відведе війська, ми зайдемо, заведемо тисячі осіб”, – заявив заступник командира УДА Андрій Гергерт.

Також військовий попередив, що оголошена мобілізація в добровільному об’єднанні. Нещодавно таке ж зробив лідер Національного корпусу Андрій Білецький. Він заявив, що добровольці з Нацкорпуса захищатимуть Золоте.

«Якщо свого прямого обов’язку – захищати кожного українця, кожен сантиметр української землі – не виконує президент, влада, того її виконаємо ще раз ми, ветерани-добровольці. Це наш останній блокпост, і ми даємо слово, що ніколи його не покинемо », – заявив він.

1 жовтня українською стороною було підписано формула Штайнмайера. Леонід Кучма, який представляє владу України на цій зустрічі, поставив підпис під документом, який до цього був заздалегідь узгоджений сторонами переговорів.

Згодом український президент підтвердив цю інформацію на брифінгу.

“Було досягнуто домовленостей про початок розведення військ у Петровському і Золотому. Хочу заспокоїти місцеве населення, я особисто гарантую, що ви будете захищені і відведення військ ніяк не вплине на вашу безпеку”, – заявив український гарант конституції.

Вже завершився перший етап розведення військ в Станиці Луганській.

Цей процес ділиться на два етапи: розведення військ і демонтаж інженерних споруд. На даний момент, залишилося лише демонтувати інженерні споруди.

Також прес-служба Міноборони заявила, що на місці представники ОБСЄ здійснюють моніторингову діяльність.

Розведення проводиться на відстань одного кілометра по лінії розмежування, а також має відбуватися з обох сторін. Головною умовою для відводу військ є обопільне припинення війська на ділянці протягом тижня.

Ініціативи уряду спровокували масові протести націоналістичних сил України, а також опозиції.

Джерело.

Close