facebook

Пропонує закривати школи: Новосад виступила з летальною заявою про крах освіти. Українці в повному шоці!

Міністр освіти Ганна Новосад заявила, що реформа дошкільної освіти буде під загрозою, якщо дітей з особливими освітніми потребами будуть вчити непідготовлені педагоги.

Очільниця Міносвіти заявила, що уряд має більш прискіпливо підійти до планування реформи інклюзивної освіти в подальшому, інакше у майбутньому українців очікує повний крах!

Також Новосад додала, що інклюзія повинна бути не тільки в школах, але й в садках. За її словами, і вчителі, і простір, у якому знаходяться діти, мають бути до цього готовими, оскільки це велике завдання, як для місцевих органів, так і для держави, яка планує політику у сфері інклюзивної освіти.

Також зазначається, що в Україні не вистачає фахівців-дефектологів, асистентів.

“Окрема тема – якісна підготовка вчителів та визначення, з якими нозологіями в інклюзії ми готові працювати, а з якими ще ні. Повинен бути чіткий та докладно пропрацьований план. Ми маємо йти шляхом, де інклюзія дає більші освітні шанси”, – додала Новосад.

Так само, за її даними, середня вартість підготовки учня в Україні становить 21 тис. Гривень, а в малокомплектних школах ця вартість іноді досягає 100 тис. Гривень.

«Це абсолютно неефективне використання коштів, і тому потрібно працювати над мережею, її оптимізувати, робити так, щоб діти мали доступ до кращих школам. Це можуть бути опорні школи, щоб вони могли до них дістатися, мати доступ до кращих освітніх послуг. І відповідно вивільняти кошти на дві речі », – сказала вона.

Нагадаємо, міністр освіти і науки Ганна Новосад розповіла, що з наступного навчального року російськомовні школи перейдуть на українську мову навчання.

Джерело.

Close