facebook

Загрожує смертна кара: США вимагають передати їм воїна АТО. Правда вражає

Український суд повинен вирішити долю американця Крейга Ленга, який в 2015 році приїхав в Україну, щоб воювати на Донбасі на стороні сил АТО. У США його підозрюють в подвійному вбивстві і вимагають його екстрадиції. Ленгу загрожує смертна кара.

Ленг – колишній американський військовий. Брав участь у бойових діях в Іраку і Афганістані. В Україну він приїхав в 2015 році і приєднався до “Правого сектору”, з яким воював більше 1,5 років на Донбасі. Коли з’явилася легальна можливість, Ленг разом з бійцями “Грузинського легіону” підписав контракт з ВСУ. Кілька місяців служив на передовій в районі Світлодарськ дуги.

Однак пізніше стало відомо, що США вимагає екстрадиції Ленга. Його затримали, оскыльки він був оголошений в міжнародний розшук. У вересні 2019 року вінницький суд розглянув справу. Прокурор клопотав про арешт американця для можливої ​​подальшої екстрадиції військового на територію США.

“Інкриміновані Ленг злочини, згідно із законодавством України, відповідають статтям 185, 187, частина 2 статті 115 і є передумовою для екстрадиції оскільки передбачають позбавлення волі. Згідно із законодавством України, це злочини – крадіжка, розбій, вбивство”, – повідомив прокурор.

Джерело.

Close