facebook

Вчителям за карантин не доплатять, а зарплату переглянуть: в МОН зробили заяву

У міністерстві освіти і науки оголосили про роботу над новою концепцією оплати праці педагогам

В Україні вчителям за роботу в умовах карантину через коронавірус у державному бюджеті на 2020 рік не передбачені жодні додаткові виплати.

Таку заяву зробила в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій на брифінгу за результатами засідання уряду 27 травня.

“Всі педагоги та учні під час карантину безперечно докладали максимум зусиль, щоб адаптуватися до нових умов. Зокрема, вчителі опанували нові інструменти дистанційних технологій та виконали програми. І ми вдячні всім педагогічним працівникам, всі вчителям за їхню роботу і готовність швидко вчитися”, – відповіла чиновник на питання про те, що чекає вчителів, які в умовах пандемії працювали понад штатних обов’язків, організовуючи дистанційне навчання.

Керівник МОН зазначила, що в бюджеті-2020 не передбачені додаткові доплати на поточний рік.

“Але зараз працюємо над новою концепцією оплати праці педагогічних працівників”, – додала Мандзій, не уточнивши деталей.

Також вона заявила, що в новому навчальному році учні повернуться у класи, але не виключила можливість продовження дистанційного навчання – якщо буде необхідність у зв’язку з пандемією.

Джерело.

Close