facebook

Дональд Трамп переносить саміт «Великої сімки» на вересень

Трамп пропонує провести саміт G7 в очному форматі восени і має намір запросити до участі в заході в тому числі Росію. Читачі критикують Трампа, вважають, що він заграє з Москвою, і сумніваються в доцільності запрошення Росії. Інші кажуть, що Москва сама відхилить запрошення, роблячи ставку на G20.

Interia, Польща

У суботу ввечері президент США Дональд Трамп оголосив, що він перенесе саміт «Великої сімки», який спочатку планувалося провести в червні, на вересень. Під час запуску ракети з мису Канаверал Трамп сказав супроводжували його журналістам, що в сучасному форматі «Сімка» – це застаріла група, яка не представляє належним чином відбувається в світі.

Він повідомив, що має намір запросити на вересневий саміт чотирьох додаткових учасників: Росію, Південну Корею, Австралію та Індію. Зараз в «Велику сімку» входять США, Німеччина, Канада, Франція, Японія, Великобританія і Італія.

Трамп виступає в цьому році господарем їх зустрічі. Спочатку передбачалося, що вона пройде 10-12 червня в президентській резиденції Кемп-Девід. У березні через пандемію коронавируса саміт скасували, замінивши його відеоконференцією. Однак недавно Трамп заявив, що захід має відбутися. Його прес-секретар Кейлі Макенані (Kayleigh McEnany) говорила, що лідери країн «Великої сімки» зустрінуться у Вашингтоні в кінці червня.

Канцлер Ангела Меркель в суботу оголосила, що через ситуацію, пов’язану з пандемією, ці запрошенням вона не скористається, і не приїде в кінці червня в американську столицю.

Джерело.

Close