facebook

Українцям уріжуть пенсії на 20%: подробиці нової ініціативи влади

Влада приготувала українським пенсіонерам неприємний сюрприз. Розмір пенсій незабаром може бути зменшений більш ніж на 20%. Причиною цього є успішний розвиток реформ і введення другого рівня пенсійної системи.

Про це повідомляє “НБН” з посиланням на “24 канал”.
Досвід країн, які зважилися ввести аналогічну систему наочно демонструє, що країну очікує зниження розміру пенсій. Розслідування цього питання провів координатор МОП в Україні Сергій Савчук.

Досвід більш ніж 30 країн підтверджує сумне припущення. Наприклад, в Польщі розмір пенсійних виплат знизився більш ніж на 20%, а в Угорщині на 12,5% – 18% в залежності від стажу.

«У нас немає ніяких доказів того, що дані нововведення можуть змінити ситуацію в кращу сторону», – говорить експерт.

Варто зазначити, що другий рівень пенсійної системи є запровадженняя накопичувальної пенсії. Ця система спрямована на те, щоб перенаправляти частину зарплати робітника на накопичувальний рахунок, де вкладення будуть збільшувати розмір пенсії. Процес переходу може виявитися болючим для пенсіонерів, які вже зараз не мають можливості вносити кошти на накопичувальний рахунок. Ця категорія громадян отримає лише зменшення нинішнього розміру пенсії. Чи буде створена гідна економічна подушка безпеки для цієї частини населення України, поки невідомо.

Джерело.

Close