facebook

Які діти шукають родину в Дніпрі: батьків чекають немовлята і підлітки

У Дніпрі та області понад дві тисячі дітей потребують сім’ях. Усиновити дитину не так вже й складно, а ось подарувати щасливе дитинство – безцінний вчинок.

Які діти шукають родину в Дніпрі: батьків чекають немовлята і підлітки

За даними Міністерства соціальної політики, в люблячі родини потребують 2100 дітей з Дніпра і області. З них – 1145 хлопчиків і 955 дівчаток. Вік дітей – від декількох місяців до 17 років.

Для потенційних усиновителів доступні різні форми влаштування:

національне усиновлення;

міждержавне усиновлення;

опіка;

піклування;

прийомна сім’я;

дитячий будинок сімейного типу.

Також на сайті Мінсоцполітики ви можете ознайомитися з докладною інформацією про дітей: наприклад, чи є у них брати або сестри, які також потребують усиновлення. Крім того, на онлайн-майданчику можна дізнатися про наявність чи відсутність інвалідності у дитини.

Які діти шукають родину
У Дніпрі та області 28 дітей до 1 року, які потребують люблячих батьків. З них – 13 дівчаток і 15 хлопчиків. Детальніше дізнатися про них можна в Службі у справах дітей Дніпропетровської ОДА, за адресою пр. Поля, 83/1. Телефон: (068) 43 32 362, (068) 43 32 362.

Крихти чекають, коли їх заберуть в сім'ю

Найбільше дітей, яким шукають сім’ї, перебувають у віці від 10 до 17 років – таких 1560 осіб. З них – 847 хлопчиків і 713 дівчаток. У кожного з них – своя історія, у багатьох – брати і сестри приблизно такого ж віку.

Безліч дітей потребують сім'ю

Особливо сильно про батьків мріють підлітки

Як усиновити дитину в Дніпрі
Як повідомили в Мінсоцполітики, з початку 2020 року всі кандидати в усиновлювачі зобов’язані пройти курс навчання. Тобто, всі нові батьки будуть знати, як правильно виховувати дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це важливо, оскільки виховання дитини, яка зазнала психологічної травми від втрати біологічних батьків, має свої особливості. Навчання для всіх кандидатів – безкоштовне. Всі потенційні прийомні батьки, батьки-вихователі та опікуни вже давно проходять таке навчання. Відтепер це буде стосуватися і усиновителів.

“Краще середовище для розвитку і виховання дитини – сім’я. Щомісяця маленькі жителі області знаходять нових батьків і в Україні, і за кордоном. Так, в минулому році усиновили 135 дітей з Дніпропетровщини”, – зазначив начальник служби у справах дітей Дніпропетровської ОДА Віктор Візир.

Якщо ви вирішили зробити серйозний крок і усиновити дитину – для початку достатньо подати онлайн-заявку.

Кандидати можуть заповнити онлайн-анкету на сайті

“Для усиновлення дитини необхідно звернутися в службу у справах дітей за місцем проживання, заповнити заяву і пройти співбесіду. Охочих ставлять на облік, допомагають знайти дитину і оформити документи”, – повідомили в службі у справах дітей Дніпропетровської ОДА.

Звертайтеся за такими адресами:

Служба у справах дітей (ДніпроОДА) – вул. Старокозацька, 34;

Управління-служба у справах дітей виконавчого комітету Дніпровської міськради – проспект Дмитра Яворницького, 75;

Новокодацький район – проспект Сергія Нігояна, 52;

Чечелівський район – вул. Театральна 5А;

Центральний район – проспект Поля, 14;

Соборний район – пл. Т. Шевченка, 7;

Самарський район – вул. 20-річчя Перемоги, 5.

Які документи необхідні для усиновлення дитини в Дніпрі
Жителі Дніпра, які бажають усиновити дитину, повинні звернутися з письмовою заявою до служби у справах дітей за місцем проживання. Для початку потрібно зібрати такі документи:

Заява в довільній формі;

Копія паспорта або іншого документа, що посвідчує особу;

Довідка про заробітну плату за останні шість місяців або копія декларації про доходи за попередній календарний рік, засвідчена органами ДФС. У разі, якщо усиновлювачами є подружжя, довідку про заробітну плату за останні шість місяців або копію декларації про доходи за попередній календарний рік, завірену органами ДФС, може подавати один з подружжя, який має постійний дохід;

Копія свідоцтва про шлюб, укладеного в органах реєстрації актів цивільного стану, якщо заявники перебувають у шлюбі;

Висновок про стан здоров’я кожного заявника;

Засвідчена нотаріально письмова згода другого з подружжя на усиновлення дитини (у разі усиновлення дитини одним з подружжя);

Довідка про наявність чи відсутність судимості для кожного заявника, видана органами внутрішніх справ за місцем проживання заявника;

Копія документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням;

У разі усиновлення дитини одним з подружжя – висновок про стан здоров’я та довідка про наявність чи відсутність судимості подаються кожним з подружжя. Термін дії документів становить один рік з дня видачі.

Подаруйте сім'ю дитині

 

Джерело.

Close