facebook

Зруйновано тисячі будинків і доріг: рятувальники розповіли про наслідки негоди на Прикарпатті

На Прикарпатті, де через рясні зливи розлилися усі річки й повені призвели до підтоплення тисяч будинків і руйнування сотень доріг, 24 червня очікують пік негоди.

Негода на Прикарпатті

За словами рятувальників, вода стрімко прибуває, вони продовжують евакуацію людей із епіцентру стихії. Про її наслідки для заходу України повідомили в управлінні ДСНС в Івано-Франківській області на сторінці у Facebook.

Зокрема, зазначається, що нині починають справджуватися найгірші прогнози синоптиків: уже розлився Дністер, декілька сіл у Тлумацькому районі виявилися відрізаними від транспортного сполучення. А в Галичі перекрили міст через річку – фактично це означає, що сполучення зі Львовом у тому напрямку неможливе.

Рятувальники врятували 56 і відселили 285 осіб

За даними рятувальників, станом на ніч 24 червня негода підтопила майже 4596 житлових будинків у 165 містах і селах Прикарпаття. Зокрема, на території 15 такий адміністративних районів, як Верховинський, Тлумацький, Снятинський, Коломийський, Тисменицький, Долинський, Калуський, Богородчанський, Рожнятівський, Надвірнянський, Городенківський, Косівський, Галицький райони, Івано-Франківської та Яремчанської міськрад.

Підтоплене Прикарпаття

Крім цього, підтопленими там виявилися 6 ФАПів та 1 АТС, 8873 присадибні ділянки, 3002 підвальних приміщень, 3083,56 га сільськогосподарських угідь. Також зруйновано 110 км автодоріг і ще 427,5 км пошкоджено, зруйновано 90 мостів, 1850 м берегоукріплень, ще 130 переправ потребують ремонту. Крім цього, було відселено 285 і врятовано 56 осіб.

Чиновники привезли допомогу постраждалим у результаті повені

“Для надання допомоги населенню з ліквідації наслідків негоди здійснено 107 виїздів, всього залучено 255 одиниць техніки та 1090 чоловік, з них від Управління ДСНС в області 125 одиниць техніки та 490 чоловік особового складу”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві підкреслили, що працівники пожежно-рятувальної служби вже відкачали воду з десятків житлових будівель та об’єктів, розчистили частину автомобільних доріг від зсуву ґрунту й прибрали повалені дерева.

Повінь на Прикарпатті

“Завантажено в гелікоптер ДСНС України Eurocopter Н225 2150 кг продуктів харчування (мука, цукор, крупи, хліб) для мешканців Верховинського району, з котрими через негоду було відсутнє транспортне сполучення”, – додали в управлінні ДСНС в Івано-Франківській області.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі повідомив, що разом із керівниками відповідальних служб і відомств обговорив оперативну інформацію про наслідки стихії та хід рятувальних робіт у регіонах, які постраждали від повеней.

Шмигаль та Аваков обговорили ситуацію на Прикарпатті

Скриншот повідомлення

У результаті інтенсивних дощів і поривів вітру 22 та 23 червня затопило вісім областей України.

У Карпатах через руйнування, викликані потужними зливами, загинули три особи: 2 жінки й чоловік.

Дорогу Микуличин – Яремче завалило уламками стовбурів дерев і камінням.

Президент Володимир Зеленський обговорив з урядом питання допомоги українцям, постраждалим від сильних повеней на заході країни, і поставив завдання відправити в регіони гуманітарний вантаж.

У місті Яремче Івано-Франківської області розмита внаслідок потопу дорога обвалилася практично під ногами у дітей.

Джерело.

Close