facebook

Не склала іспит: суддю Львова звільнили з посади через “не освідченість”

Вища рада правосуддя 10 жовтня звільнила з посади суддю Галицького районного суду міста Львова Людмилу Городецьку. Вона ще у квітні цього року не склала іспиту під час кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді. Про це 10 жовтня повідомили на офіційному сайті Вищої ради правосуддя.

«На засіданні Вищої ради правосуддя 10 жовтня 2019 року розглянуто матеріали щодо звільнення суддів за загальними обставинами, а саме у зв’язку з поданням заяв про звільнення у відставку», – йдеться у повідомленні.

У переліку серед п’яти суддів, яких звільнили у відставку, також названо суддю Галицького районного суду Львова Людмилу Городецьку.

У повідомленні Вищої ради правосуддя не вказано причини звільнення судді. Однак, як раніше було відомо, Людмила Городецька провалила кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді. Зокрема, суддя склала іспит зі знання теорії всього на 52,8 балів з максимальних 90. Окрім того, вона не проходила іспиту зі знання практики. Максимальний результат, який могли отримати судді за тестування, – 210 балів. Середній бал, який отримали львівські судді, – 164.

До слова, Людмила Городецька працювала на посаді судді Галицького райсуду Львова від 15 травня 2003 року. У її декларації вказано, що за 2018 рік суддя заробила 398,2 тис. грн, це близько 33 тис. грн на місяць. Окрім того, за минулий рік Людмила Городецька отримала більше 79 тис. грн пенсії.

Додамо, що це не перше звільнення судді через провалену атестацію з Галицького районного суду Львова. У лютому цього року стало відомо, що через погані результати іспиту Вища рада правосуддя звільнила з посади суддю Андрія Государського.

Джерело.

Close