facebook

П’яна слідча збила двох людей у Рівному – її звільнять з поліції

26 червня близько 22:30 на вулиці 16 Липня у Рівному сталась ДТП за участі слідчої відділу розслідування особливо тяжких злочинів ГУНП в Рівненській області – майора поліції Алли Вертелецької.

П’яна слідча збила двох людей у Рівному – її звільнять з поліції

Рухаючись заднім ходом жінка збила двох пішоходів і намагалася покинути місце ДТП, але її затримали перехожі.
Поліцейська була в стані алкогольного сп’яніння, проте від медосвідування відмовилася, мотивуючи це тим, що, мовляв, за кермом була не вона.


Т.в.о. начальника відділу комунікації поліції в Рівненській області Марія Юстицька повідомила журналістам сайту «ВСЕ», що поліцейську, яка у Рівному скоїла ДТП, буде звільнено. Кримінальне провадження за фактом аварії розслідуватиме ДБР.

– Патрульні поліцейські встановили, що за кермом авто перебуває працівниця поліції. Відтак на місце події прибули слідчі, працівники інспекції з особового складу та керівництво поліції. Встановлено, що 31-річна жителька Рівного, старший слідчий слідчого управління поліції області, виїжджаючи автомобілем заднім ходом, допустила наїзд на двох пішоходів, які йшли вулицею 16-го Липня. У 33-річної жінки медики діагностували забої колін, в іншої 28-річної потерпілої – забій спини. Після надання медичної допомоги обох рівнянок відпустили, від госпіталізації вони відмовились, – розповідає пресофіцерка поліції Марія Юстицька. – Поліцейська за зовнішніми ознаками перебувала за кермом у стані алкогольного сп’яніння, однак від проходження медосвідування відмовилася. На неї склали адміністративний протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України.

Усі матеріали будуть передані до Державного бюро розслідувань. Крім того, працівники інспекції з особового складу за цим фактом проводять службове розслідування. За результатами перевірки працівницю поліції буде звільнено з органів Національної поліції. Також її безпосереднього керівника звільнено з посади, а керівника відділу, де працювала поліцейська – притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Як пізніше з’ясувалося за кермом перебувала та сама слідча поліції Алла Вертелецька. В журналі єдиного обліку поліції зазначено, що у водійки виявлені ознаки алкогольного сп’яніння, але тоді, як і тепер, від освідування вона відмовилася. В судовому засіданні Алла Вертилецька вину у скоєному правопорушенні не визнала, заперечила проти складеного відносно неї протоколу про адмінправопорушення. Та просила закрити провадження на підставі ст.247 КУпАП України та застосувати строки давності. Тобто справу закрили не через те, що жінка не винна, а тому, що закінчився термін притягнення до відповідальності. Це класична схема, коли водії, яких впіймали у стані алкогольного сп’яніння, затягують у суді розгляд справи, адже відповідальсть може бути накладена не пізніше, ніж через 3 місяці з дня вчинення правопорушення. Після спливу 3-місячного календарного строку з дня вчинення правопорушення суд не може вирішувати питання про накладання стягнення, а повинен прийняти постанову про закриття провадження у справі.

Джерело.

Close