facebook

Зеленський поклав на лопатки всіх попередників! Клоуни із мікрофонами, дуже незручно

Українське суспільство дуже високо оцінило проведення унікального прес-марафону президента Зеленського. Особливо, це відчутно, якщо порівнювати тепершнього главу держави з його поередниками.

Зкорема про це пише на своїй сторінці у Фесбук екс-нардеп та журналіст Мустафа Найєм. Передаємо його слова в оригіналі.

Колишнім президентам, щоб раз у п’ятирічку виступити в найкращому світлі, доводилося домовлятися із власниками каналів, запрошувати на дешевий спектакль двійко-трійко клоунів із мікрофонами і важко сопіти на камеру, мовляв, дуже незручно від “гострих”, чітко завчених запитань, але я однаково дуже стараюся. А потім іще протягом доби ціла свита наглядачів у ручному режимі склеювала ці нудні відповіді й відстежувала, щоб обов’язково пустили в повторі…

А можна було просто цілий день відповідати на запитання, забити собою всю стрічку новин, розмити у природному спілкуванні всі незручні запитання й водночас сказати те, що хочеш донести.

Журналісти чекали на це від Ющенка, Януковича і Порошенка – просто відповідати на запитання.

На всі, скільки є. Не ховатися. Не виявляти поблажливості й не дозувати доступу. А просто відповідати. Від себе, без папірця, підставних журналістів, доморощених модераторів та програмного “послання царя народу”.

Не слухав усіх відповідей, судити не можу і захищати теж. Але це був гарний урок відкритості, – написав Найєм.

До слова, Голова Всеукраїнської громадської організації “Об’єднана діаспора азербайджанців України” ХІКМЕТ ДЖАВАДОВ також дуже високо оцінив поведений прес-марафон.

“Завжди знайдеться той, хто примудриться знайти привід для критики навіть у найчудовішому починанні. Але, на мою думку, потрібно вміти бачити за лісом дерева.

У цьому випадку потрібно віддати належне президенту України Володимирові Зеленському за воістину виснажливий, багатогодинний пресмарафон, що відбувся в четвер і який він витримав із честю. Глава Української держави добіг до фінішу і заслуговує на лавровий вінок тріумфатора, – заявив він.

“І мені б дуже хотілося, щоб цей очевидний факт визнали всі ті численні коментатори, які активно критикували Зеленського, розглядаючи під лупою кожен його та його команди крок, оперативно реагуючи на кожне сказане ними слово. Усі ж побачили, що президент країни працює над собою! Зокрема, він сильно підтягнув рівень української та англійської. Отже, він реагує на критику, не ігнорує її. Це ж чудово, – запевнив Джавадов.

За його словами, чудовний був і формат спілкування із пресою.

“Ніяких тобі совкових пресконференцій, усе жваво, тепло, щиро. Й абсолютно має рацію, на мою думку, експрезидент Грузії Михайло Саакашвілі, який заявив, що під час президентського строкну Петра Порошенка його конференції були постановними”- додав він.

Джерело.

Close