facebook

Як в Україні мають працювати школи з 1 вересня: Комаровський дав поради

В умовах карантину навчальний процес у школах, який має розпочатися з 1 вересня, потрібно організувати так, щоб учні сиділи за партами по одному і на перервах максимально дотримувалися дистанції.

Комаровський дав поради щодо роботи шкіл в умовах карантину

Таку думку в ефірі каналу “Україна 24” висловив лікар Євген Комаровський. За його словами, батьки й діти мають бути готові до нових реалій навчання.

“Треба думати про те, в які школи діти йдуть. У них має бути соціальне дистанціювання – не 30 осіб у класах, а 15, наприклад. За партою учні повинні сидіти по одному. А ось на перервах, коли вони носяться…їх треба максимально виганяти на свіже повітря”, – каже лікар.
Комаровський виступає за проведення уроків на відкритому повітрі, адже так роблять в інших країнах. Водночас, додав він, керівництво освітніх установ і закладів має продумати те, як змінити кількість дітей у класах, забезпечити школи достатньою кількістю медсестер, налагодити там систему вентиляції, проконтролювати повітрообмін, температуру і вологість повітря у приміщеннях.

“На ці речі ми й повинні звертати увагу. Поки у нас тепло, діти повинні вчитися на свіжому повітрі. А ті, які не хочуть йти до школи, мають отримати можливість отримувати дистанційну освіту в домашніх умовах”, – додав Комаровський.

Джерело.

Close