facebook

Діти з тимчасово окупованих територій вступатимуть до вишів без ЗНО: рішення Верховної Ради

Відтепер діти з ТОТ матимуть можливість вступати до вишів за квотами, а раніше таке право мали лише випускники з анексованого Криму та Севастополя.

3 липня, Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт № 3774, який дозволяє дітям з тимчасово окупованих територій вступати до будь-яких закладів вищої освіти в Україні без ЗНО. Законопроєкт ініціював президент Володимир Зеленський.

«За» проголосувало 310 народних депутатів.

Відтепер діти з ТОТ матимуть можливість вступати до вишів за квотами, а не за обмеженим окремим списком, як це відбувається зараз. Раніше таке право мали лише випускники з анексованого Криму та Севастополя.

Для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія ОРДЛО, територія населених пунктів на лінії зіткнення, тимчасово окупована територія АР Крим та Севастополя, за їхнім бажанням забезпечується безкоштовне навчання зі стипендіальним забезпеченням на підготовчих курсах вищої освіти терміном до одного року з подальшим вступом до ЗВО як внутрішньо переміщених осіб у порядку, визначеному Умовами прийому на навчання для здобуття вищої освіти, – йдеться у законопроєкті.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський ініціював внесення змін до Закону «Про вищу освіту» для максимального спрощення вступу у заклади вищої освіти (ЗВО) випускникам шкіл з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму.

Джерело.

Close