facebook

Градусники покажуть ще більше: синоптик попередила про погоду на понеділок

Спека триватиме на сході та півдні до 9-10 липня

Градусники покажуть ще більше: синоптик попередила про погоду на понеділок

Погода в Україні 6 липня буде дуже спекотною, а місцями – з грозами. Погода залежатиме від антициклонів Xabl та Winfried, які розмежовані атмосферним фронтом у західних областях України. На сході та півдні України очікуються аномально високі показники тепла – до +39 градусів. Детальний прогноз на понеділок, 6 липня, опублікувала синоптик Наталка Діденко у своєму Facebook.

“Значна частина території України завтра, 6-го липня, перебуватиме через антициклонічної погоди – буде сухо та сонячно. Проте в західних областях пройдуть короткочасні грозові дощі, а в денні години, скоріше після обіду чи ввечері, ось та лінія сходження може спровокувати локальні опади вздовж смуги від Сумщини-Харківщини через Черкащину до південних областей (окрім Запоріжжя). Карта 2”, – пише Діденко про причини гроз та спеки.
У своєму прогнозі Діденко також уточнила, якою буде температура повітря у понеділок.

“Температура повітря в Україні буде дуже високою. У понеділок очікується максимально +30… +35 градусів, на Півдні, Сході та в центральній частині місцями +35… +39 градусів. У західних областях України протягом дня передбачається +25… +30 градусів”, – попереджає синоптик.

Експерт також дала прогноз на найближчі дні для киян.

“У Києві понеділок обіцяє бути сухим сонячним та гарячим, +30… +32 градуси. У вівторок, 7-го липня, у столиці пройдуть грозові дощі, місцями можливі сильні зливи та шквали. Проте у ніч на Івана буде сухо та тепло. Похолодання прийде у Київ 8-го липня, температура повітря може обвалитися до +19, +20 градусів”, – підсумувала Діденко.

Також синоптик додала, що на Півдні, Сході та в Центрі України сильна спека послабне впродовж 9-10 липня.

Джерело.

Close