facebook

Сквер Небесної Сотні під загрозою знищення: забудовники подали позов на відвоювання землі

Облаштований у 2015 році Сквер Небесної Сотні, розташований у самісінькому центрі Києва, став однією з історично важливих об’єктів в столиці. Аби його відкрити, громадським активістам і місцевим мешканцям довелося пройти цілу низку випробувань – від судових перипетій до жахливих пожеж. Та ось з’ясувалося, що потенційні забудовники пішли на другий етап боротьби і подали черговий позов до суду.

 

 

На гучну новину одразу відреагували не тільки кияни, а й дружина віце-прем’єр-міністра України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитра Кулеби, що очолив цю посаду з 29 серпня 2019 року.

Свого часу їхня родина напряму постраждала під час сумнівної пожежі в будинку, що сталася в період боротьби за місце для скверу. Тоді їхня квартира, як і решта сусідніх, майже вщент згоріла.

“Власник землі не залишає свої плани побудувати там готель і офісний центр. Не маючи жодних підстав, за висновком наших юристів, вони знову подають позов за начебто щойно виявленими обставинами. Вони ставлять під сумнів експертизу, проведену в рамках минулого судового процесу, і вважають, що невірно було окреслено землі історико-культурного характеру. Хоча відповідне рішення було винесено усіма інстанціями – зокрема, і Верховним судом України”, – повідомила Знай.ua координатор створення Скверу Небесної сотні, керівник ГО “Місто-сад” Євгенія Кулеба.

Хоча дата засідання ще не призначена, громада вже готуватиметься до другого “бою” із потенційними забудовниками.

“Одного разу ми вже виграли всі суди і досягли справедливості. Тому і зараз зробимо все, аби Сквер залишився – зокрема, звернемося до Генеральної прокуратури, і до столичної адміністрації”, – відзначає Євгенія Кулеба.

Що ж стосується київської адміністрації, то колишній керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко вже встиг висловити своє ставлення до виниклої проблеми.

Решта чиновників поки дане питання не прокоментували.

Джерело.

Close