facebook

“Зарплата вчителям 4000 доларів”: в Раді відхилили пропозицію освітнього комітету

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект про бюджет на 2020 рік.

За відповідний законопроект проголосували 255 народних депутатів, передає УБН.

 

У проекті бюджету не знайшлося місця для підвищення зарплати вчителям не те, що до 4000 доларів, а взагалі.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомила депутата від партії “Голос” Inna Sovsun.

“Проект бюджету не передбачає підвищення зарплат вчителям. Бюджетний комітет відхилив пропозиції освітнього комітету щодо збільшення на 5,1 млрд грн видатків на оплату праці педагогів. Ці гроші мали скеровуватись у першу чергу на підвищення зарплатні найменш захищеним категоріям педагогічних працівників, як-то вихователі дитсадків та молоді вчителі.” – пише депутатка.

“Також вчора ми почули заяву від профільного міністра про те, що збільшення заробітних плат педагогам має покриватись за рахунок місцевих бюджетів. На жаль, це є свідченням відсутності чіткого і зрозумілого підходу щодо вирішення питання з оплатою праці вчителів у уряду та монобільшості.” – йдеться у повідомлені.

“Це є однією з причин, чому ми не можемо підтримувати проект бюджету на 2020 рік.” – заявила Інна Совсун.

“Ми зі свого боку відкриті до обговорення та напрацювання прозорих та зрозумілих підходів формування заробітної плати педагогів, у тому числі – у рамках роботи над новим законом про середню освіту.Подані нами правки до законопроекту передбачають, що зарплата вчителів має становити від 10 до 18 тисяч гривень.” – додала вона.

 

Джерело.

Close