facebook

Дocить влaштoвyвaтu Ш0У: Вeчipня зaявa Пoрoшeнкa до Зеленського, щoдo зaтрuмaння кума (Відео)

П’ятий президент Петро Порошенко вважає затримання колишнього першого заступника секретаря Ради Національної безпеки та оборони та його близького соратника Олега Гладковського “феєричним видовищем” нової влади.

 

Дослівно: “Ще з римських часів популісти при владі завжди керують за принципом “хліба й видовищ”. Коли недодають хліба, то годують шоу. Феєричними затриманнями можна зривати оплески, але до першого антракту, коли глядачі побачать, що в театральному буфеті – порожньо”.

Деталі: Порошенко натякає на “порожній” бюджет 2020, який 18 жовтня Верховна Рада підтримала у першому читанні. Він розповів, що наразі економіка країни в кращому стані, ніж кілька років тому, існує значно більше можливостей.

Що було раніше: 17 жовтня НАБУ затримало Олега Гладковського за підозрою в зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК України).

18 жовтня Гладковському повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ст.366-1 (декларування недостовірної інформації).

Гладковському може загрожувати покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

19 жовтня йому планують обрати запобіжний захід.

Чому це важливо: Дана підозра не пов’язана зі скандалом з контрабандою російських деталей для заводів “Укроборонпрому”, в якому фігурував Гладковський і його син Ігор.

У фабулі тієї справи йдеться, що власники кількох фірм разом із посадовцями РНБО, Міноборони, “Укроборонпрому”, державних оборонних заводів та “Кузні на Рибальському” заволоділи бюджетними коштами “орієнтовно у розмірі 250 мільйонів гривень”.

Новий бюджет: замість кінця епохи бідності – українців попросять вернути субсидії

У Європейська Солідарність вздовж і поперек вичитали бюджет наступного року. Розуміємо, що то був жарт про зарплати вчителям в чотири тисячі доларів. Свідомий жарт перед президентськими виборами. А якщо хтось ту хохму і прийняв за чисту монету, то його проблеми. Значить, з почуттям гумору щось не так. Але з бюджету кудись поділися навіть ті скромні починання, які стартували цього та минулого року. Не буде тринадцятої пенсії, яку весною ми започаткували для пенсіонерів з найнижчими пенсіями. Не буде доплати за третю, четверту дитину і так далі. Не буде продовження програми з будівництва сільських амбулаторій і телемедицини. Не буде підвищення грошового забезпечення нашим воїнам. Зате буде тиск на ФОПи. Днями «Слуги» ощасливили народ законом про верифікацію соціальних виплат. Замість обіцяного вам зниження тарифів – зменшать кількість отримувачів субсидій. А декого навіть попросять повернути вже раніше отримані гроші – є в законі і така стаття. Ще з римських часів популісти при владі завжди керують за принципом «хліба й видовищ». Коли недодають хліба, то годують шоу. І феєричними затриманнями можна зривати оплески. Але до першого антракту, коли глядачі побачать, що в театральному буфеті – порожньо. Принаймні саме таке враження справляє бюджет.

Gepostet von Петро Порошенко am Freitag, 18. Oktober 2019

 

Джерело.

Close