facebook

Пролунало гучне звільнення! Зеленський прибрав генерал – майора. Він судимий!

Президент України Володимир Зеленський звільнив начальника Управління держохорони Олексія Оцерклевіча. Відповідний указ з’явився на сайті президента.

 

Називаються причини, по яких було звільнено Олексія Оцерклевіча: профнепридатність, судимість та інші порушення знайдені СБУ. Про це повідомляє преса, зокрема інтернет видання – Знай.юа.

Глава УДО Оцерклевіч в минулому був військовим і не знайомий з основами охоронної справи. З цієї причини його визнали профнепридатним для посади начальника Управління держохорони.

Також зіграла роль інформація про дві судимості Оцерклевіча, саме через це у нього виникли численні проблеми з допуском до держтаємниці. Діяльність Олексія Оцерклевіча була перевірена СБУ, в результаті якої Баканов склав докладну доповідь про начебто виявлені правопорушення.

Новим начальником Управління державної охорони став Сергій Рудь. Відповідний указ №756/2019 16 жовтня був опублікований на сайті президента Володимира Зеленського.

Згідно з електронної декларації, на нього в Києві записаний службовий будинок площею 66,6 кв. м.

Новопризначений начальник УДО Рудь раніше обіймав посаду директора Вищого професійного училища (Центру первинної та професіональним підготовки) Інституту Управління державної охорони Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Окрім того, президент Володимир Зеленський звільнив голів Кривоозерської районної державної адміністрації на Миколаївщині та Високопільської РДА на Херсонщині.

Відповідні розпорядження опубліковані на сайті глави держави.

Так, розпорядженням №349/2019-рп звільнено Олексія Мірошниченка з посади голови Кривоозерської райдержадміністрації Миколаївської області.

Іншим розпорядженням №350/2019-рп Президент звільнив Сергія Старуха з посади голови Високопільської РДА Херсонської області.

Обох посадовців звільнено “у зв’язку із закінченням строку повноважень Президента України”.

Також, президент України Володимир Зеленський призначив до Антимонопольного комітету Дар’ю Чередніченко ат Сергія Тищика.
Відповідні укази з’явилися на сайті Офісу президента.

Сергія Тищика призначили державним уповноваженим антимонопольного комітету. Раніше він працював у дочірній компанії Нафтогазу — Укравтогазі. У 2018 році, відповідно до його декларації, працював у Магістральних газопроводах України. Також займається власним газотрейдерським бізнесом.

Дар’я Чередніченко стала заступницею голови Антимонопольного комітету та державною уповноваженою. Видання «Наші гроші» зазначає, що Чередніченко раніше працювала у компанії «Metro Cash & Carry Україна» разом з чинним головою Антимонопольного комітету Юрієм Терентьєвим.

Джерело.

Close