facebook

Paнoк кpaїнa зycтрiла в cльозaх: журналісти ТCН noвідомuлu звістку з передової. Там цілу ніч…

На околицях Мар’їнки окупанти накрили мінометним вогнем всю ділянку передової. Постріл ворожого снайпера забрав життя українського бійця поблизу Донецька Ярослави Никоненко. Врятувати солдатку не було шансу, йдеться у сюжеті ТСН.

На околицях Мар’їнки немає жодної тихої доби. “Ворог провокує пострілами. Виводить снайпера і починає працювати”, – каже військовослужбовець ЗСУ “ПосКот”.

Довкола – десятки териконів й багато зруйнованих та напівзруйнованих, покинутих споруд. Позиції бойовиків видно здалеку. Наші військові у перервах між боями та чергуваннями на спостережниках не стомлюються майструвати візуальний захист. Вони кажуть, це трохи допомагає не потрапляти під приціл.

Перепади висот і велика кількість високого бур’яну, дерев та кущів. Це, направду, просто ідеальні умови, для професійних стрільців.

Попередження, що ворог і снайпери окупантів бачать усе, тут розвішані, без перебільшення на кожному кроці. Але інколи не рятує навіть особлива пильність. “Сталося це, коли солдат перебував на посту. Снайпер зробив одиночний точний постріл”, – каже військовослужбовець ЗСУ “Шут”. Він розповідає про єдиний ворожий постріл і загибель на бойовому посту старшого солдата Ярослави Ніконенко.

Хлопці упевнені, що на околицях Мар’їнки зараз працюють російські стрільці, які дуже якісно підготовлені. “Це не шахтарі, точно не шахтарі. Нормальні військовослужбовці кадрових військ. Це можу сказати вам точно. Навіть, взяти по тому, що як працюють снайпера. Я не думаю, що шахтар з такої відстані може так попасти”, – каже військовослужбовець ЗСУ “Сармат”.

Шут” не перший день на війні. Смерть бачив не раз. Але врятувати Ярославу, зізнається воїн, не було жодного шансу. “Відбувся рикошет від стіни, влучило в голову. З одного пострілу”, – каже він.

Вже надвечір з того самого напрямку, звідки вдень стріляв ворожий снайпер, у бік українських позицій вдарили ще й міномети. Такого тривалого й потужного мінометного обстрілу на ділянці фронту в районі Мар’їнки не було від початку вересня, кажуть військові.

Джерело.

Close