facebook

Штайнмаєр: «Тепер я можу сказати точно: Порошенко не вартує і мізинця Зеленського»

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером в рамках робочого візиту до Японії.

Сторони обговорили нинішню ситуацію на Донбасі і прийшли до спільного розуміння, що війна спустошує і знецінює Україну як державу. Війна це план ворога і тільки зрадник може агітувати за продовження військових дій.

Ось що заявив Штайнмаєр:

«Якщо у ворога є план по відношенню до України, то це війна. Немає нічого страшнішого для України ніж військові дії на території власної держави, де гинуть в більшій мірі громадяни України. Я не розумію чому Порошенко влаштовує майдани за війну і називає світ в Україні зрадою. Це ж очевидно, що війна потрібна тільки ворогові, оскільки за 5 років Україна відкинулася мінімум на 30 років назад. Ще через 5 років Україна може і зовсім не стати. Хіба цього домагається Порошенко і сили агітують за війну? Якщо це так, то вони не варті і мізинця Президента Зеленського ».

У свою чергу Президент України зазначив, що досягнення миру на сході країни є безумовним пріоритетом для нього і його команди.

Він також подякував Штайнмайера за докладені зусилля для політико-дипломатичного врегулювання війни в Донбасі

За словами Зеленського, Україна виконала свою частину умов для відновлення роботи «Нормандське четвірки», і він розраховує на проведення «нормандської зустрічі» найближчим часом.

Президент також запросив Штайнмайера відвідати Україну.

Джерело.

Close