facebook

“Подвійні зимові канікули” відміняються: Міносвіти спростовує інформацію

Поширена низкою ЗМІ інформація щодо встановлення у 2020/2021 н.р. зимових канікул в період від 28 грудня 2020 року до 10 січня 2021 року та від 15 до 21 лютого 2021 року є недостовірною.

 

“МОН не надавало жодних офіційних листів-рекомендацій щодо цього питання”, – заявили у відомстві 4 листопада.

У МОН наголосили, що освітній процес у закладах освіти організовується відповідно до Закону України “Про освіту”, “Про повну загальну середню освіту”, інших актів законодавства, освітньої програми (освітніх програм) закладу освіти та спрямовується на виявлення та розвиток здібностей та обдарувань особистості, її індивідуальних здібностей, досягнення результатів навчання, прогресу в розвитку, зокрема формування і застосування відповідних компетентностей, визначених державними стандартами.

“Керівники закладів освіти мають право самостійно організовувати освітній процес та визначати дати канікул. А в період карантину через COVID-19 в Україні для безпеки учнів та працівників шкіл канікулярний період може бути скоригований відповідно до епідеміологічної ситуації”, − зауважили у міністерстві.

Також у відомстві нагадують, що традиційно навчання в Україні здійснюється в межах навчального року, що розпочинається 1 вересня, триває щонайменше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року. Тривалість канікул, не враховуючи літніх, не повинна перевищувати 30 днів.

Джерело.

Close